Centrumparking maakt plaats voor 60 appartementen

Op 24 november 2015, over deze onderwerpen: Begijnendijk-Betekom, Mobiliteit & Openbare Werken, Wonen en natuur

Het plein aan de Sint Luciakerk in Begijnendijk kan niet langer gebruikt worden als centrumparking. In oktober besloot de gemeente het stuk grond te verkopen aan een aannemer, die er nu een appartementsblok op zal bouwen.

"In totaal komen er zestig appartementen bij. Bovendien komen er onderaan nog eens zeven panden voor winkelgelegenheden", legt burgemeester Willy Michiels (MBG) van Begijnendijk uit. "De bouwwerken zijn intussen al begonnen en liggen in de handen van projectontwikkelaar Skrien. De inwoners van Begijnendijk zullen niet veel hinder ondervinden van de werken. Het gemeentebestuur heeft wel plannen om een nieuwe centrumparking te voorzien. Daarvoor zal het perceel tussen de Carrefour en de OKay, achter het nieuwe appartementsblok, aan de Baalsesteenweg gebruikt worden. Er zal plaats zijn voor 107 auto's. Maar ook de speeltuin, die voorlopig aan de Betekomsesteenweg staat, zal binnenkort verhuizen naar die nieuwe parking. Het is gebleken dat het daar veiliger zal zijn voor de kinderen. Er komen ook WC's en oplaadpunten voor elektrische auto's. Die parking zal tegen september 2016 in gebruik genomen kunnen worden." (SDB)
 

Lees hier het artikel uit Het Laatste Nieuws na: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-begijnendijk/centrumparking-maakt-plaats-voor-60-appartementen-a2534298/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is