Bart Sorée lijsttrekker N-VA Begijnendijk-Betekom

Op 29 juni 2012

Lijsttrekker

Bart Sorée (39j), wetenschapper en professor fysica,  trekt de lijst voor N-VA Begijnendijk-Betekom. Als nieuwe politieke speler in de gemeente komt N-VA met een sterk en duidelijk inhoudelijk programma én een nieuwe ploeg.

Bart Sorée aan het woord

“We trekken goed voorbereid naar de verkiezingen met een programma waar we resoluut kiezen voor verandering. Dit betekent dat we voluit willen gaan voor een transparant en goed bestuur voor alle inwoners waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen beide dorpskernen. Géén aankondigingspolitiek en onhaalbare megalomane plannen, maar wel goed doordachte en financieel haalbare ingrepen die nodig zijn om de leefbaarheid voor jong én oud in onze gemeente te verbeteren.  We denken hierbij aan betaalbaar wonen en de opwaardering van de dorpskernen met kleinschalige ingrepen. We zetten ook zwaar in op verkeersveiligheid en de ondersteuning van hardwerkende jonge gezinnen door onder meer eindelijk werk te maken van voldoende kinderopvang.”

“De foute beslissing om asielzoekers onder te brengen in een luxeappartement moet ongedaan gemaakt worden. Dit is een slag in het gezicht van plaatselijke inwoners die het financieel moeilijk hebben en beroep moeten doen op sociale huisvesting.  Zolang het falende federale asielbeleid de gemeenten verplicht asielzoekers op te vangen, moet dit uiteraard gebeuren op een humane manier, maar dan in een woning van een normale prijsklasse.”

De kracht van verandering

De kracht van verandering begint in Begijnendijk-Betekom. Dit is zichtbaar op de lijst. Nieuwe, jonge, gedreven mensen die samen eindelijk werk willen maken van een degelijke lokale politieke vertegenwoordiging. AS (22j), Bart Discart (43j), Maarten Verduyckt (24j) en lijstduwer Michiel Mentens (26j) zijn enkele van de sterkhouders. N-VA Begijnendijk-Betekom is ook vertegenwoordigd op de provinciale N-VA lijst door Martine Dierckx (45j).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is