Leef en N-VA Begijnendijk-Betekom verkiezen inhoud boven visuele vervuiling

Op 22 januari 2018, over deze onderwerpen: Begijnendijk-Betekom, Financiën, Goed bestuur


Op de gemeenteraad van maandag 22 januari 2018 heeft de N-VA Begijnendijk-Betekom een bijkomend punt op de dagorde van de gemeenteraad geplaatst. Het betreft een voorstel van beslissing om over de partijgrenzen heen de plaatsing van afficheborden te weren tijdens de verkiezingscampagne. De partij Leef had reeds in het begin van de legislatuur gevraagd om hierover een gemeenteraadscommissie te organiseren, maar dat werd toen niet toegestaan. 


Ondanks het pleidooi om af te stappen van het gebruik van afficheborden op private gronden werd snel duidelijk dat hiervoor geen consensus mogelijk is. 
Volgens N-VA en Leef zijn afficheborden een achterhaald campagnemiddel waarvan in het verleden is gebleken dat ze meer ergernis opwekken bij de inwoners omwille van de visuele vervuiling.
Bovendien zijn zulke afficheborden duur, milieubelastend en niet echt geschikt om een inhoudelijke boodschap over te brengen en zijn er vandaag betere alternatieven beschikbaar.


Leef en N-VA Begijnendijk-Betekom zijn van mening dat de klassieke flyer of programmaboekje veel meer mogelijkheden en ruimte biedt om uit te pakken met inhoudelijke punten of profielen van verkiezingskandidaten.
Bovendien zullen ook sociale media zoals facebook een belangrijke rol spelen in toekomstige verkiezingscampagnes. 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is