Nieuw wijkkantoor van politie verhuist naar schoolomgeving

Het wijkkantoor van de politiezone BRT - actief in Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo - verhuist van Begijnendijk naar Betekom. Tussen de scholen Sint-Jozefsinstituut en de gemeentelijke basisschool De Klimroos aan de Professor Scharpélaan wordt hiervoor een nieuwbouw opgetrokken. Een bestaand gebouw, dat eigendom is van de gemeente, wordt afgebroken.

Lange tijd waren er plannen om het nieuwe wijkkantoor van de lokale politie te integreren in het toekomstige administratief centrum in Begijnendijk. In juli 2013 werd het masterplan om dit centrum mogelijk te maken definitief naar de prullenbak verwezen. Intussen is duidelijk geworden dat het huidige gemeentehuis behouden blijft. Het gemeentebestuur kocht wel een aanpalende woning om dit uit te breiden.

Het huidige wijkkantoor, dat aan de andere zijde van het gemeentehuis in de Kerkstraat gevestigd is, verdwijnt. Het pand is geen eigendom van de gemeente maar wordt gehuurd. "We hebben ervoor gekozen om het nieuwe wijkkantoor te situeren in Betekom", zegt burgemeester Willy Michiels (MGB).

Dat is vrij opmerkelijk omdat Begijnendijk het hoofddorp is. "We hebben voor deze locatie gekozen omdat er enerzijds nog een leeg gebouw staat dat onze eigendom is", zegt burgemeester Michiels. "Dit wordt via een onderhandse verkoop aan de politiezone BRT verkocht. Omdat het te veel kost om het huidige gebouw om te vormen, wordt het afgebroken en komt er een volledige nieuwbouw."

Ook de politie ziet geen graten in een verhuis van het wijkkantoor naar Betekom. "De locatie is ideaal", zegt Michiels. "Aan het Sint-Jozefsinstituut en De Klimroos is het door het komen en gaan van schoolkinderen altijd wat drukker. De politie kan nu makkelijker alles in goede banen leiden. Een verplaatsing vanuit Begijnendijk is niet meer nodig."

Wanneer het gebouw precies klaar zal zijn, is nog niet bekend. (GMA)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is