Opmerkingen van de burgers bij dorpskernvernieuwing Begijnendijk

Op 1 november 2016, over deze onderwerpen: Begijnendijk-Betekom, Goed bestuur, Lokale economie, Mobiliteit & Openbare Werken, Wonen en leven, Wonen en natuur

Bij de voorstelling van de plannen van het vernieuwde dorpsplein van Begijnendijk, bleek toch wat ongerustheid te bestaan over het parkeerbeleid. De inwoners van Begijnendijk konden kennismaken met de plannen van het vernieuwde dorpsplein. “Er werden enkele opmerkingen geformuleerd, die we met het studiebureau zullen analyseren. Waar mogelijk komen er aanpassingen ”, zegt Willy Michiels (MGB), burgemeester van Begijnendijk. Zo wordt onderzocht waar de bushalte ...en het bijhorend schuilhuisje het beste worden ingeplant. Ook wordt bekeken of er fietssuggestiestroken mogelijk zijn.
Bert Ceulemans, raadslid voor Samen.be, maakt zich zorgen om het parkeerbeleid. “Auto's uit het centrum duwen door parkeerplaatsen te schrappen of betalend parkeren in te voeren, schaadt de plaatselijke middenstand”, zegt hij.
Schepen van Openbare Werken, Herman De Coux(MGB) zegt dat er geen sprake is van betalend parkeren. “Op het vernieuwde dorpsplein kan voor een beperkte duur geparkeerd worden. Het aantal parkeerplaatsen voor de kerk zal ongeveer hetzelfde blijven”, zegt de schepen. “Ook de parkeerplaatsen aan de Kerkstraat en aan het gemeentehuis blijven bestaan.”
Burgemeester Willy Michiels wijst er nog op dat deze week van start wordt gegaan met de aanleg van 107 parkeerplaatsen aan de Vissendijk. Die liggen op minder dan honderd meter van het dorpsplein. De wekelijkse donderdagmarkt blijft behouden in de Kerkstraat.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is