Plaatselijk geen doorgaand verkeer in centrum Betekom

Op 10 maart 2019


De week van 11 maart 2019 gaan de herstellingswerken aan een betonvak ter hoogte van de Sint-Laurentiusstraat te Betekom van start. Tijdens deze werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer van het centrum van Betekom in de richting van Gelrode mogelijk.

Vorige zomer, net voor het bouwverlof, werden de betonnen wegdelen rond de Sint-Laurentiuskerk aangelegd. Door de warme weersomstandigheden ontstond echter een diepe scheur in één van de betonvakken. Het betondeel onmiddellijk vervangen, zou de werkzaamheden op het C. Vissenaekensplein met weken vertragen. Daarom werd, in overleg met de aannemer, beslist eerst het centrum zo snel als mogelijk toegankelijk te maken en het betondeel daarna te herstellen. Ondertussen worden de laatste wegeniswerken in de Werchtersesteenweg uitgevoerd en wordt het betondeel samen met deze betonwerken vervangen. 

De herstellingswerken omvatten het inzagen van de voegen en opbreken van het betondeel, gieten van nieuwe beton en twee tot drie weken verkeersvrij uitharden. De weg wordt afgesloten en er is ongeveer drie weken geen doorgaand verkeer mogelijk. Je kan het centrum vanuit Gelrode bereiken via de Pastorijstraat en P. Pitetlaan of jouw wagen aan de Sint-Laurentiuskerk parkeren. Het is niet mogelijk een omleiding via de parkeerzone langs de achterzijde van de Sint-Laurentiuskerk te voorzien, omdat deze te veel obstakels heeft, te smal is voor kruisend verkeer en een fietserszone omvat. In het centrum blijft doorgaand verkeer mogelijk vanaf de rotonde langs de Aarschotsesteenweg en omgekeerd. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden passeren. 

De werkzaamheden zullen vermoedelijk de week van 11 maart 2019 van start gaan. Een exacte datum is nog niet vastgelegd. Deze is afhankelijk van de planning en weersomstandigheden. Meer info volgt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is