Verkeerssituatie Beek- en Raystraat eindelijk aangepakt.

Op 25 september 2016, over deze onderwerpen: Begijnendijk-Betekom, Goed bestuur, Mobiliteit & Openbare Werken

De N-VA fractie vraagt de onmiddellijk uitvoering van de verkeerswijzigingen in de Beekstraat en Raystraat op de gemeenteraad van 26 september 2016.

 

In 2015 richten de bewoners van de Beek- en Raystraat al een actiecomité op voor meer verkeersveiligheid in hun straat. Vanuit de gemeente kwamen er 2 voorstellen om aan hun eisen tegemoet te komen.

Voor de Beekstraat werd op de gemeenteraad van 23 november 2015 beslist om de Beekstraat af te sluiten aan het kruispunt met de Tremelosesteenweg. Voor de Raystraat werd op de gemeenteraad van 21 maart 2016 beslist om in de Raystraat rijbaanversmallingen aan te brengen met een 3 maanden evaluatieperiode. Na deze proefperiode ging men kijken wat het effect was van de rijbaanversmalllingen op de snelheid en hoeveelheid sluipverkeer. Ook hier zijn nog steeds geen rijbaanversmallingen aangebracht. Zolang deze niet zijn aangebracht kan zelfs de proefperiode niet beginnen.

 

De N-VA fractie vraagt daarom in het belang van de inwoners de onmiddellijke uitvoering van de verkeerswijziging in de Beek- en Raystraat.

 

Na een constructief gesprek tussen N-VA, burgemeester en het schepencollege werd overeengekomen om onmiddellijk actie te ondernemen en wordt de Beekstraat afgesloten op maandag 26 september langs de kant van de Tremelosesteenweg. Ook voor de Raystraat worden op zeer korte termijn de nodige acties ondernomen.  

 

Namens de N-VA fractie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is