Vernieuwing dorpskern

Op 26 januari 2015, over deze onderwerpen: Begijnendijk-Betekom, Mobiliteit & Openbare Werken, Wonen en natuur

De dorpskern van Betekom wordt vernieuwd. Aquafin zal een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen en het gemeentebestuur zorgt voor de herinrichting van de doortocht. Eind dit jaar kunnen de werken vermoedelijk van start gaan. De andere dorpskernvernieuwing (die van Begijnendijk) is op dit moment, door het ontbreken van een draagvlak in de gemeente, gereduceerd tot het absolute minimum.

"Met het project wil Aquafin het afvalwater van meer dan 150 inwoners, dat nu grotendeels in de Grote Laak terecht komt, aansluiten op het rioleringsstelsel", aldus projectmanager Thomas Egaña. "Nu komt het nog grotendeels in de Grote Laak terecht. In de toekomst zal het afvalwater afgevoerd worden naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aarschot. Het propere regenwater wordt via een bufferbekken in de Grote Laak geloodst."

Infrax voert daarbij tegelijkertijd kleinere rioleringswerken uit in de Sint-Laurentiusstraat, Pastorijstraat, Wechtersesteenweg en een deel van de Professor Scharpélaan. (GMA)
 

Lees hier het krantenartikel uit Het Laatste Nieuws na: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-begijnendijk/vernieuwing-dorpskern-a2183709/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is