Maarten Verduyckt

Oud-voorzitter N-VA Begijnendijk-Betekom en Ondervoorzitter Jong N-VA Noord-Brabant

Academische verwezenlijkingen

Maarten Verduyckt werd in oktober 1987 geboren en ging nog naar de gemeentelijke lagere school voor jongens te Betekom. Daarna bracht hij zijn schoolgaande jeugd door in Aarschot, aan het Damiaaninstituut. Hierna studeerde hij voor een Professionele Bachelor Secundair Onderwijs aan de Katholieke Hogeschool Leuven, waar hij in 2009 afstudeerde met grote onderscheiding. Zijn specialisatie is aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. Met het Leuvense Buddy-project specialiseerde Maarten zich in studiebegeleiding op maat voor leerlingen met leerachterstand en/of studieproblemen. 

Op dit moment is Maarten tewerkgesteld op de 15Wing te Steenokkerzeel als BCU A400M AIRBUS (Bureau Contracten).

Stichter van de Jong N-VA Noord-Brabant afdeling

Vanuit zijn engagement om de jeugd politiek te activeren, werd hij in september 2014 voorzitter van de overkoepelende jongerenafdeling Jong N-VA Noord-Brabant. De koepelafdeling die alle jongeren van Keerbergen, Rotselaar, Tremelo-Baal en Begijnendijk-Betekom verenigt. Daarnaast was hij actief in de overkoepelende structuren als in de Afdelingsraad van Jong N-VA.

Geëngageerd N-VA'er 

Reeds vroeg maakte hij de keuze om lid te worden van een politieke partij. Geïnspireerd door verhalen, debatten en feiten omtrent de Vlaamse situatie vond hij de weg naar de N-VA. Hij werd lid van N-VA in Begijnendijk-Betekomt in 2011 en was van december 2014 tot februari 2016 afdelingssecretaris en webbeheerder. Begin 2016 werd hij verkozen tot voorzitter van de afdeling Begijnendijk-Betekom.
In 2012 kwam de N-VA-politicus op voor de Gemeenteraad vanaf de vijfde plaats. Sinds oktober 2016 was hij gemeenteraadslid van Begijnendijk-Betekom. Daarnaast is hij ook actief in de GECORO & mobiliteitsraad. Sinds 2019 is hij lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD).

Gewaardeerd sportpionier

In 2009 stichte hij de eerste lacrosse club, de 'Red Rhinos' in België met enkele vrienden. Lacrosse is een 'full-contact'-sport die bestaat uit een mengeling van ijshockey en rugby. Enkele jaren later waren er 5 clubs en kwam er een nationale federatie, de Belgian Lacrosse Federation(BLF). Nu 10 jaar later zijn er 15 clubs in België met mannen-, vrouwen- en jeugdploegen die elk hun eigen nationale teams hebben. Naast speler en bestuurslid was Maarten ook scheidsrechter op internationaal niveau. Verschillende interlands werden onder zijn begeleiding in goede banen begeleid. Lokaal kan je hem op de velden van 'De Lichten' te Booischot van de Heist Hunters Lacrosse aan het werk zien. In 2017 richtten hij nog de Lubbeek Leopards op om de sport eigen regio verder te doen groeien, wat een enorm succes bleek. Momenteel zijn er plannen om een Vlaams Federatie op te richten om de sport verder bekend te maken.